Jazyk

English (United Kingdom)Slovenčina (Slovenská republika)

Kontakt

Základná škola,
Ul. J. Hollého
696/3, Topoľčany
Tel.: 038 532 60 69
skola@zshollehoto.edu.sk

Kronika online (novinka)

     1. Kronika          2. Kronika    
kronika 1 v príprave

Kto je online?

We have 3 guests online

Štatistiky

Members : 1
Content : 600
Content View Hits : 1999266

RSS

Linky

infovek.sk

modernizaciavzdelavania.sk

zborovna.sk
uips.sk
zsodbornesk

Noc pod hviezdami, 17.10.2014

PDF Print
User Rating: / 5
PoorBest 

noc pod hviezdami 17-10-201417. 10. 2014 pedagógovia zo Základnej školy J. Hollého v Topoľčanoch pripravili pre šiestakov akciu „Noc pod hviezdami“.
Cieľom organizátorov bolo u žiakov podnietiť záujem o knihu a čítanie.
S touto akciou sa školská knižnica zapojila do súťaže o najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice k Medzinárodnému dňu školských knižníc.
V knihe máme predovšetkým vidieť priateľa a učiteľa zároveň. Veď nie nadarmo sa hovorí, že kniha je najlepší priateľ človeka. A práve preto sme pre žiakov pripravili podujatie s názvom „Noc pod hviezdami“.
Rozprávková postava malého princa z nestarnúcej knižky francúzskeho spisovateľa Exuperyho v divadelnej scénke priniesla posolstvo o dôležitosti kníh v živote človeka. Na divadelné predstavenie žiakov nadväzovala dobrodružná cesta malého princa vesmírom, kde spolu so žiakmi zdolávali a riešili priprávané úlohy. Žiaci skutočne mohli cestovať vesmírom a dotýkať sa hviezd, pretože pre nich bolo pripravené prenosné planetárium s odborným výkladom z hvezdárne Partizánske.
Po zdolaní všetkých dobrodružstiev boli žiaci pasovaní do Rádu malého princa, ktoré patrične oslávili na pyžamovej párty.
No a na záver, aké by to bolo zaspávanie bez rozprávky? Triedni učitelia pre svoje detičky prečítali rozprávky, aby po dni plnom zážitkov a zábavy mohli dosnívať putovanie s malým princom.

 

Táto akcia nie je jediná, do ktorej sa škola a školská knižnica zapája:

-         Záložka do knihy spája slovenské školy

-         Vráťme knihy do škôl

-         Recitačné súťaže, besedy so spisovateľmi

Knižnica spestruje žiakom školský život, je pre nich miestom, ktoré im umožňuje únik z reality, pretože kniha je ako most, ktorým môžeme prejsť zo všedného sveta do sveta fantázie.

Mgr. Daniela Virdzeková