Jazyk

English (United Kingdom)Slovenčina (Slovenská republika)

Kontakt

Základná škola,
Ul. J. Hollého
696/3, Topoľčany
Tel.: 038 532 60 69
skola@zshollehoto.edu.sk

Kronika online (novinka)

     1. Kronika          2. Kronika    
kronika 1 v príprave

Kto je online?

Máme online 12 hostí 

Štatistiky

Členovia : 1
Článkov : 600
Počet zobrazení obsahu : 2012220

RSS

Linky

infovek.sk

modernizaciavzdelavania.sk

zborovna.sk
uips.sk
zsodbornesk

skd-uvodna_foto-2013

ŠKD Delfínik je súčasťou Základnej školy, J. Hollého 696/3, Topoľčany.

ŠKD v školskom roku 2013/2014 navštevuje 156 detí, ktoré sú podľa veku rozdelené do šiestich oddelení, v ktorých pracujú skúsené vychovávateľky s niekoľkoročnou praxou.

Sú to - Danka Lackovičová, Dagmar Hermannová, Ingrid Rubalová, Alena Schwarzová, Beáta Valkovičová a vedúca vych. Soňa Martonková.

Činnosť ŠKD začína pred vyučovaním o 6,30 do 7,40 a po vyučovaní do 16,30. Deti si sem prichádzajú predovšetkým oddýchnuť, zrekreovať sa a načerpať nové sily. Využívame novovytvorené priestory s herňou a televízorom, počítačovú učebňu, telocvičňu, školské ihrisko a altánok. Disponujeme tiež exterierovým stolom pre stolný tenis, preliezkami, hojdačkou a pieskoviskom. Keďže naša škola je zameraná športovo, aj ŠKD sa chce svojimi činnosťami a aktivitami podieľať na duševnom a fyzickom rozvoji detí. Okrem toho organizujeme pre deti rôzne súťaže a hry podľa ročných období. Je to napríklad futbalový turnaj, súťaž o najkrajšieho šarkana, jesenná výzdoba altánku, slávnostná imatrikulácia, kde prijímame našich prváčikov do veľkej rodiny delfínikov. V zimných mesiacoch sú to stavby zo snehu, súťaž o najväčšieho snehuliaka, výroba darčekov pre našich bývalých učiteľov, výzdoba k Vianociam. Tradíciou sa stal karneval, ktorý sa koná v telocvični a zúčastňujú sa ho všetky deti. V jarných a letných mesiacoch sú to aktivity zamerané na športové súťaže. Denne je kontrolovaná dochádzka do ŠKD, čistota a hygiena pri všetkých činnostiach. Snažíme sa hlavne o to, aby sa deti s nami cítili príjemne a aby odchádzali domov spokojné a šťastné.

Mesačný poplatok bol stanovený na 7 €.

 

Dokumenty na stiahnutiePlán práce ŠKD 2013-2014 (.pdf) | Školský poriadok ŠKD 2013/2014 (.pdf)

 

Takto veselo trávime voľný čas v našom „ Delfíniku “.

 

 

 

Uvítanie  malých prváčikov- delfínikov.

29. november 2013 sa stal pre našich prváčikov slávnostný. Staršie deti pre nich pripravili prekvapenie – slávnostnú imatrikuláciu, kde boli prijatí do veľkej družiny Delfínikov. Pani vedúca odovzdala každému medailu s emblémom školy, ktorým je samozrejme delfín.

Druháci si pripravili pekný tanček, ktorý roztancoval aj ostatné deti. Slávnostné popoludnie sa skončilo prianím, aby sa naši noví malí delfínikovia cítili v našom školskom klube príjemne, aby si tu našli nových kamarátov, naučili sa nové hry a zažili rôzne veselé príhody.

Dúfame, že sa všetkým imatrikulácia páčila a pochutnali si na sladkej odmene.

 

 

 

V školskom klube Delfínik pred Vianocami

 

 

 

 

Karneval

Na 21. február sme sa všetci dlho tešili. V našej škole sa opäť konal karneval. Už od skorého rána pobehovali po škole rôzne masky. V telocvični sme veselo tancovali, zabávali sa súťažili o malých plyšákov. Program nám prišla spestriť i skupina historického šermu Bojník. Potom sa ešte zabávali i v triedach. Masky boli nádherné a preto sa nedalo určiť, ktorá je najkrajšia. Všetci sme dostali sladké odmeny a tešíme sa na ďalšiu veselú akciu.

 

 

 

 

 

Apríl v ŠKD

 

V tomto mesiaci nás čakali dve spoločné akcie.

 

Najskôr sme si spoločne zasúťažili. Všetkých zaujala súťažná jazda na kolobežkách a určovanie dopravných značiek. Takto sme si overili svoje zručnosti na kolobežkách a upevnili vedomosti z dopravnej výchovy.

 

Deň Zeme sme si pripomenuli vo všetkých oddeleniach. Prišli sme k záveru, že si musíme svoju planétu a prostredie ,v ktorom žijeme chrániť a zveľaďovať. Pozametali a vyčistili sme si školský dvor, urobili poučný kvíz a kto chcel si mohol vyfarbiť rôzne obrázky k tejto tématike.

 

 

 

 

Máj v ŠKD

 

 

 

V mesiaci máj sme pre naše mamičky vyrobili darčeky k ich sviatku a v každom oddelení sme mali i krásnu nástenku.

 

Na klubovej olympiáde každý predviedol svoje športové nadanie.

 

Naše mesto Topoľčany sme spoznávali i v rámci spoločných súťaží –Poznaj svoje mesto.

 

Jún

 

Na MDD sme ako tradične súťažili .Na školskom dvore, v parku i na ihrisku bolo veselo a každý sa tešil zo sladkej odmeny.

 

Počas krásnych slnečných dní sme vonku nezaháľali. I v našom ŠKD prepuklo masové pletenie náramkov. Plietli malí i veľkí.

 

Nezabudli sme ani na našich oteckov. Na ich júnový sviatok sme im vyrobili krásne farebné košele i s kravatami.

 

Školský rok 2014/2015 sme ukončili veselou diskotékou. Do tanca sa pustili všetci. Kráľmi tanca sa stali Katka Bučeková a Maxík Mošať.

 

 

 

 

 

 

Archívškolský rok 2014/2015 | školský rok 2013/2014 | školský rok 2012/2013 | školský rok 2011/2012 | školský rok 2010/2011 | školský rok 2009/2010